תהיתם פעם מהם ההבדלים בין פטריגיום לבין קטרקט? במאמר הבא ריכזנו את כל מה שצריך לדעת על שני המצבים הרפואיים האלו, שלעיתים מאופיינים בתסמינים מעט דומים. עם זאת, מדובר בבעיות רפואיות שונות האחת מהשנייה.
פטריגיום הוא גידול שפיר של הלחמית, הקרום הדק שמצפה את החלק הפנימי של העפעפיים ומכסה את גלגל העין שלך. זה יכול להתפתח בכל מקום בגוף אבל לרוב מתרחש על העין. קטרקט הוא עכירות או חסימה של עדשת העין שלך.
פטריגיום, קטרקט וההבדלים ביניהם
פטריגיום הוא גידול לא סרטני הנוצר על פני העין. ובעוד שפטריגיום יכול להיווצר על הקרנית, הוא יכול להיווצר גם על הלחמית או הסקלרה. מצב זה בדרך כלל משפיע על עין אחת, אבל זה יכול להשפיע על שתי העיניים במקרים נדירים. פטריגיום עלול לגרום לבעיות ראייה כגון בוהק והילות סביב האורות.
מאידך, קטרקט הוא מצב של עכירות של העדשה בתוך העין הגורמת לראייה מטושטשת, לירידה בבהירות ובתפיסת הצבע. כמו כן, קטרקט עשוי לגרום להפחתת היכולת להתמקד בעצמים קרובים. קטרקט מתפתח לרוב לאט לאורך זמן, אך יכול להתרחש גם בפתאומיות עקב פציעה או מחלה.
עוד הבדלים בין קטרקט לבין פטריגיום
פטריגיום הוא גוש אטום שצומח על גבי הקרנית. זה לא סרטני ואין צורך להסירו בניתוח, אבל זה יכול לגרום לבעיות ראייה אם הוא לוחץ על הקרנית. קטרקט הוא מצב של עכירות והוא לא סרטני, אבל כן צריך להסיר אותו בניתוח כי זה יכול לגרום לאובדן ראייה קבוע אם לא מטפלים בו.
גידולי פטריגיום הם גידולים שפירים שעשויים להיגרם מאחד מני גורמים רבים, כולל גנטיקה, גיל, עישון וחשיפה לאור השמש. זאת, בניגוד לקטרקט שהוא מצב חמור יותר המשפיע על העדשה וגורם לעיוורון אם אינו מטופל.
באילו גילאים יכולות להופיע בעיות כמו פטריגיום וקטרקט?
פטריגיום מופיע בדרך כלל אצל אנשים מעל גיל 40, אך הוא יכול להתפתח גם אצל אנשים מתחת לגיל 40 אם יש להם גורמי סיכון מסוימים כמו היסטוריה משפחתית או סוכרת. פטריגיום בדרך כלל מתחיל בעפעף התחתון, אבל זה יכול להופיע גם בעפעף העליון, ולגרום לאובדן ראייה.
פטריגיום נגרם מחשיפה לשמש או מגורמים סביבתיים אחרים כמו חשיפה לשמש וזיהום אוויר. ככל שאנו מבוגרים יותר, כך גדל הסיכוי שנפתח את המצב הזה. בדומה לכך, גם קטרקט מגיע לרוב בגילאים מאוחרים של 60 שנים ומעלה.